Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

Daca vrem sa emigram cea mai buna optiune este sa utilizam avionul drept mijloc de transport. Dar cum ajungem la el? Avem optiunea sa ne bucuram de tepele taximetristilor, sa utilizam autobuzul, sa ne conduca un prieten cu masina sau sa mergem cu trenul pana la aeroport.

Asupra ultimei optiuni voi zabovi in prezenta postare. Majoritatea aeroporturilor importante au conexiune facila cu reteua de transport public a orasului.  Ministrul Berceanu a incercat si el  asa ceva pentru aeroportul Otopeni.  Din ora in ora, un tren “Sageata albastra” (nu si cel folosit de mine) strabate cenusiul cuprins intre Gara de Nord si Halta Otopeni. Costul este unul decent, 6 ron. Trenurile pe aceasta directie  pleaca de la linia 13, o linie norocoasa.  Punctualitatea este marea problema.  In experienta mea, plecarea trenului  trebuia sa se intample  la 9.10  (plecarile sunt din ora in ora,  la si zece minute)  Ghinion. A fost 9.26.   In afara de mine si de trei navetisti au mai calatorit doar trei persoane cu destinata aeroport. Lipsa publicitatii si increderii in aceasta varianta face ca  linia sa fie una falimentara.

In halta Otopeni am ajuns la 10.06. Aici ne astepta un microbuz care realizeaza in 5 minute transferul din zona noroioasa catre aeroport.

Halta Otopeni este dezolanta. Cum cobori peronul faci cunostinta cu noroaiele si gunoaiele din zona. Noroc cu microbuzul care te salveaza. Nu stiu cum este noaptea.

Pentru trenul de intoarcere catre  Gara de Nord a fost doar o singura persoana in afara de mine. Am ramas uimit.

In concluzie, poti sa alegi trenul pana la aeroport dar sa te astepti  la intarzieri. Conditiile in tren sunt decente.  Atentionare pentru halta Otopeni: noroaie, posibila insecuritate, dificultatea de a manevra bagajele de la / pana la microbuz, lipsa acoperisului in cazul in care ploua dar si momentul dificil in care esti nevoit sa mergi la o toaleta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s