Sardine la gratar!

Sardinele la gratar sunt preferatele mele.  Nebagate in seama, fie din necunoastere, fie din snobism (fiind relativ ieftine  nu sunt interesante in comparatie cu somonul, bibanul de mare, dorada etc) sau poate din saturatia data de conservele de acum 20 de ani, sardinele sunt deosebit de gustoase.  Mai mult, sardinele proaspete sunt o alternativa excelenta la pestii de acvacultura, ele fiind pescuite din mediul natural.

Reteta pe care o propun este extrem de simpla, fara adaosuri de condimente. Dupa eviscerare si spalare va propun sa le “tratati” cu putina sare si  ulei de masline (pentru a nu se prinde de gratar).  Gratarul nu trebuie sa fie foarte incins pentru ca riscati sa le ardeti. Timpul petrecut pe gratar este de 10-15 min. functie de cat este de incins gratarul.

De langa sardinele la gratar, stropite bine cu mujdei nu trebuie sa lipseasca mamaliga.  (si bineinteles un vin alb)

Pret sardine proaspete: intre 8-11 ron/kg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s