mobilitate

De ziua mobilitatii m-am mobilizat si am ales bicicleta drept mijloc de transport. Cei aproximativ 50 km pe care i-am strabatut ieri prin Bucuresti, ma fac sa spun ca din pacate este periculos sa circuli cu bicicleta prin Bucuresti:

  • Zone restranse dedicate biciclistilor. Mersul pe carosabil te face oricand  eligibil pentru categoria donatorilor de organe.
  • Gurile de canal. Adancite fata de carosabil, cu muchii ascutite sunt capcane omniprezente.
  • Agresivitatea si neatentia soferilor. Exemplu: la iesirea de pe o strada laturalnica acestia il ignora pe biciclistul care vine pe drumul cu prioritate, scotand botul masinii atat cat biciclistul sa franeze brusc.
  • Mirosurile uneori pestilentiale. Culmea ca nu am fost asaltat de fumulul masinilor, gunoiul/mizeria provocandu-mi agresiunea olfactiva.

In ciuda tuturor acestor elemente am constatat ca un  traseu parcurs cu masina in 35 min. se face cu bicicleta in 50 min. si spun ca nu este rau.  Bucurestiul are si lucrurile sale frumoase care se pot descoperii doar mergand cu bicicleta sau pe jos. Bicicleta iti da posbilitatea unei independete teribile in traficul congestionat si in penuria de locuri de parcare. Tinand cont de toate acestea nu voi mai utiliza bicicleta doar in weekend, o voi introduce mai des in programul cotidian ( spre bucuria lui Matei)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s