Starea de bine – Big Build 2011

Astazi am (re)descoperit ca se poate si in Romania. Cateva ore petrecute in mijocul proiectului Big Build, realizat de Fundatia Habitat si UNDP (United Nations Development Programme) mi-au dat o stare de bine. Sa vezi cum in cateva zile se ridica 10 case, acest lucru bazandu-se pe spiritul voluntariatului, te bucura teribil de mult.

Un principiu simplu, cel al echitatii, domina spiritul actiunii Big Build.  Ai o familie numeroasa, resurse financiare limitate si ai nevoie de o casa? Nu te astepta sa o primesti de pomana, asa cum ai crede cand cineva de la o fundatie iti trece pragul. Intai arata ca esti responsabil, ca muncesti, ca vrei sa-i sprijini pe cei din jurul tau, ca te vei bucura sa ajuti la constructia propriei case si apoi vei primi sansa sa te muti intr-o casa noua. Pentru a alunga metehnele (sa o vinzi pe bautura, sa nu muncesti, sa astepti pomana) specifice spatiului carpato-danubiano-pontic, vei deveni proprietar abia dupa 20 de ani, rastimp in care vei plati o suma mai mult decat decenta, adaptata posibilitatilor tale.

Am facut echipa cu oameni frumosi:  Cristina Bazavan, Cristian SutuAlex Tunaru,Miruna Siminel , Doru PanaitescuDavid Pripas, Carmen AlbişteanuTina Florea,Andreea BurlacuOana BrătilăPandutzuIonuţ BunescuIvo BobalAdi Zăbavă,ByubayAndrei ZdetovetchiBogdan SanduBogdan CiungaraCezar VasileAlex ConuRăzvan BaciuDiana StoleruRăzvan OlaruAndreea VasileCorina Anghel,Cristian ClitaLucian GhindăLavinia MaricaDaniel Vrăbioiu.

P.S  Multumiri  Alex Tunaru si Cristian Sutu

Advertisements

6 thoughts on “Starea de bine – Big Build 2011

  1. Pingback: Big Build – Palatul Sutu

  2. Pingback: Blogul Cristinei Bazavan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s