Romania abandonata

image

Daca ne desprindem de ecranul tabloidizat al televizorului si pasim in realitatea rurala si pseudourbana, ne vom reaminti ca o buna bucata din Romania este abandonata.
Nu ma refer la exodul romanilor catre taramuri aducatoare de prosperitate, ci la Romania abandonata de autoritati. Ea se identifica cu zonele prin care nu trec drumurile europene sau alte artere importante de circulatie. O recunosti imediat: drumuri pustii, inexistenta indicatoarelor,lipsa vietii economice, preponderenta varstnicilor, animale care se plimba in voie pe sosea, scoli inchise etc. Aici statul roman a uitat sa ofere cetatenilor o umbra de interes. Administratie greu de accesat prin distantele mari care trebuiesc parcurse; incapacitatea de informare a unei paturi largi de locuitori, care sunt straini de internet si programe online de tocat bani europeni; lipsa unor stimuli care sa scoata din amorteala aceste zone, sa le ofere alternative. Motivatia pentru eticheta “Romania abandonata” poate suporta o argumentatie mult mai bogata.
Tristetea acestei Romanii nu impresioneaza, ea este doar un element teoretic pe care ciclul electoral il spoieste periodic in cautarea de voturi.

Advertisements

One thought on “Romania abandonata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s