Ursul pacalit

Foamea de subiecte pentru rating mai face inca o victima.  Zilele acestea se numeste Ursul.

Au murit oameni atacati de ursi, au fost omorate vitele din gospodarii tot de catre ursi, au murit ursi atacati de catre oameni. Spectacol total. Sange si groaza sa fie , ca ratingul creste.

Ministrii spun ca avem prea multi ursi, organizatiile ca prea putini, braconierii nu comenteaza….ursul hiberneaza. Dar oare mai are unde sa hiberneze?  3 hectare de padure /ora se taie in Romania, asa ca hibernatul ursului se estompeaza.

Studiu de caz: Satul Glod, comuna Moroieni. Cunoscut mai mult dupa aventurile lui Borat, in ultimele zile este “supus” unui asediu din partea fiorosului urs.  Paguba: un porc dintr-un cotet. Televiziunile s-au repezit asupra subiectului. Cadre spectaculoase, ritm alert, vaiet, spaima, fete ingrijorate, persoane isterizate, reporter care cere si mai mult de la subiecti.

Demonizarea ursului continua.  Reporterii uita insa sa ne spuna ca: locuitorii satului Glod au tot taiat padurile din jur, construindu-si case;  “gospodarii” arunca gunoaiele la intamplare, atragand in acest fel animalele salbatice; ocupatia sezoniera a lor este culesul salbatic de zmeura-mure-ciuperci (hrana importanta a ursilor) pentru export si comercializare in statiunile de pe Valea Prahovei, impingand in acest mod ursul catre alt tip de hrana;  isi lasa caii si alte animale domestice prin padurile din zona pe timpul noptii, mirosul lor “chemand” ursii.

Vinovatul de servicu este tot ursul. El a fost pacalit de oameni sa isi paraseasca barlogul,  sa le cedeze hrana si padurile. Acum plateste…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s