Cefere

Glasul rotilor de tren nu mai imi este familiar de multa vreme. O spun cu regret. Calatoria cu trenul te poate introduce intr-o altfel de atmosfera, diferita fata de elementul cotidian. Intelegi mai bine mersul lucrurilor, freamatul societatii si preocuparile semenilor.

Primul lucru pe care l-am sesizat a fost apetitul romanului pentru citit. Librarii ambulanti te invita la lectura cu mesaje verbale greu de ignorat. Tabloidele merg foarte bine, National Geographic pare destul de popular, Neagu Djuvara e la oferta, integramele sunt in pierdere de populariate.

Subiectele tovarasilor de drum sunt in pas cu actualitatea. Ultimele noutati despre soarta filantropului national, cresc sa nu cresc pensiile, moralitatea unor vecine mult prea inzestrate de natura, preturile la biletele de pe litoral, si nu in ultimul rand, cronica emisiunilor de mare audienta si inteligenta (Test de paternitate, Acces direct, Mireasa pentru….)

Lipsa de inhibitii face ca o buna parte din calatori sa abordeze stilul cantaretei Cesaria Evora. Scoaterea incaltamintei si relaxarea picioarelor pe timpul calatoriei. Acest amanunt este unul de mare finete pentru ambianta olfactiva din timpul calatoriei.

Dincolo de aceste amanunte, ma declar convins de alternativa pe care o ofera trenul la mersul cu masina pe Valea Prahovei (Vagoane salubre, moderne, cost decent, respectarea orarului si siguranta – cel putin in cazul de fata)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Advertisements

One thought on “Cefere

  1. Trenul intotdeauna, va ramane alegerea mea. Liniste, oameni fericiti, oameni suparati, cele mai bune carti, muzica data prea tare. Si cu asa poze, m-a luat un dor…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s